miercuri, 8 octombrie 2008

Te vreau

Cuprinsa de o dorinta capricioasa, scrasneste din dinti ca si atunci cand indura o durere de stomac. Apuca sticla de vodka si mai ia o gura. In strafundul trupului ii aparu ceva asemeni unui cheag in care se amestecau nesiguranta si o durere intensa. "O fi de la vodka?" se intreaba. Dar cheagul acela era fara indoiala chiar dorinta.
Dorinta care seamana cu durerea si nesiguranta care ii cuprind pana in oase pe cei care sufera un infarct sau sunt chinuiti de o gastrita. Ceea ce simte nu e dorinta aceea potolita care apare ca si un neg pe fata buhaita a vietii de zi cu zi si care dispare prin cateva partide de sex saptamanale cu personajul care imparte patul zi de zi cu tine. E o dorinta altfel decat dorinta gospodareasca manjita de noroiul unei osteneli triste si de un oftat vulgar si fara vlaga. O dorinta care putea sa revina la nesfarsit si care nu disparea prin sex. O dorinta de care nu te poti debarsa ca de un bilet aruncat dupa o tura cu trenuletul in Parcul Copiilor. Dorinta cea mai intensa dintre toate, dorinta cu siguranta irepetabila, care e atat de pericloasa incat, in clipa cand isi gaseste implinirea, te face sa te intrebi daca nu cumva moartea pandeste undeva dincolo de pielea goala siroind de sudoare.
O dorinta care ar fi putut fi probabil satisfacuta doar de alta la fel.
Infierbantata peste masura de vodka, isi incoarda pupilele in intunericul din camera si arunca rapid o privire la cel de langa. Fara sa gaseasca vreo iesire, fumul de tigara se invartea prin camera, iar el parea ca pluteste prin ceata. Adoarme dezbracata. Atunci cand se trezeste, inainte sa deschida ochii il cauta in pat. Se simti salvata si eliberata in clipa in care il descopera cuibarit in ea. Deschide ochii si se stramba atunci cand lumina ii coloreaza irisul verde degrade. O imbratiseaza si se intinde ca un motan la soare. Lenesa si prinsa inca in toropeala somnului isi cauta bluza de pijama rupta la gat. E ca si atunci cand gaseste asternuturile proaspat schimbate. Ingrijorat de tacerea ei o saruta. Se linisteste auzindu-i rasuflarea egala si vazandu-i ochii care priveau calm in semintunericul din camera. Se simte invaluita de o senzatie de profunda impacare si de recunostinta, departe de orice intentie sexuala. Recunostinta nu pentru noaptea petrecuta impreuna, ci mai degraba pentru impacarea pe care abia o descoperise si de care stia ca nu avea sa se bucure.
Cand el a plecat ea inca ii cauta urma in pat. Ii e frica de clipa in care mirosul somnului lui se va ridica de langa ea. Asemeni fumului de tigara. Inchide ochii si spera sa se intorca macar in vis in bratele care i-au leganat visele. Nu a stiut sa ii spuna decat "Te vreau" si apoi a plecat.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Scrii frumos. De ce scrii asa mare? :)

reborn_smoker spunea...

depinde ce intelegi tu prin mare. valorile sunt altfel pentru fiecare.ce nu im ajunge mie poate te satura pe tine si de aceea eu am ales "mare"